2016. február 27., szombat

ZAZ koncerten jártunk

Kicsit elmaradtam a posztokkal, volt egy-két szabadidős eseményre lehetőségem, de írni róluk még nem volt időm, érkezésem.
Az egyik ilyen esemény volt  ZAZ koncertje február 13-án a Tüskecsarnokban. A jegyeket karácsonyi ajándékként kaptam Tőle. :)
Forrás: Az esemény Facebook oldala
Az énekesnőt nem túl régóta ismerem, egy kollégám keltette fel az érdeklődésemet irtánta pár éve, amikor a Facebookon egy posztban írt arról, hogy mennyire szereti ezt a diszfóniás hangú énekest. :)
Majd a Fashion Week-en (amiről itt írtam is) a szünetben énekelte egy-két számát egy feltörekvő magyar énekesnő, ekkor került újra fókuszba nálunk. 
A koncert előtt röviddel pedig fekete felhők kezdtek gyülekezni a rendezvény felett...
Ugyanis a küzdőtérre eladott állójegyekről néhány nappal az esemény előtt a szervezők közölték, hogy azok ülőjegyek lesznek, a hely szabályai miatt. Ez elég nagy felháborodást keltett a jegyvásárlók körében, mert sokan táncolni szerettek volna, azért vették az egyébként többe kerülő küzdőtéri állójegyeket.
Ilyen előzmények után mentünk a koncertre, ahol mi viszonylag gyorsan bejutottunk (kb 45 perccel a kezdés előtt), de akik később érkeztek, hosszú-hosszú sorokban kényszerültek várakozni a bejutásra.
Végül azért kis késéssel elkezdődhetett a koncert, ahol az első 3 perc alatt hagyták el ülőhelyeiket a küzdőtéri nézők, és kezdték el ropni :) eddig tartott a korlátozás, és mivel gyakorlatilag az egész küzdőtér egy emberként állt fel, a biztonsági szolgálat sem avatkozott be.
A koncert maga igényesen felépített volt, a jól ismert ZAZ számok az elején, közepén és végén is sorra kerültek, közte pedig jól hangzó, inkább swinges/jazzes, de néha kicsit kevésbé lendületes dalok sorakoztak. Figyelmet fordított a látványra is az énekes, érdekes, vetített és számítógépes grafikai megjelenítésnek tűnő vizuális körítést is láthattunk, ami elég jól illett a zenékhez.







Helyenként a számoknál és a háttérnél is kicsit pszichedelikus feelinget véltem felfedezni, szóval a koncert stílusa nem volt egyhangú.



ZAZ többször átöltözött, nekem érdekes volt látni, hogy mikor milyen kosztümben/koncertruhában jelenik meg, és az hogyan illeszkedik a zenei stílusokhoz. 
Az is kedves volt tőle, hogy néhány szót megtanult magyarul, és a koncert megfelelő pillanataiban azokat mondta :) (pl. tapsoljatok).
Összességében jó volt egy érdekes, szórakoztató, kikapcsolódást segítő szombati esti kulturális-zenei élménynek, az énekesnő kitett magáért, a rossz szervezés ellenére.