Ma még egy klassz dolgot kipróbáltam, ezt is megosztom veletek gyorsan, mert megéri elkészíteni, nagyon finom. Szintén nem tart sokáig, nem bonyolult, és közben még mást is lehet csinálni. (éljen a multitasking :) ). Ahogy a címben is szerepel, ez az étek párosítja az első hallásra egymáshoz nem túl közelinek tűnő aszalt szilvát és a füstölt kolbászt. Mindezt egy cipóba "rejtve". Ehetitek reggelire, sonkával, vagy akár lekvárral is, de jó lehet vacsorára, esetleg ebédhez kísérőnek, de akár saláta mellé is. Jöjjön a recept.
Ez a finomság szintén kapcsolatban áll a Nők Lapjával, annyiban, hogy az egyik számban volt egy dr. Oetker füzetke, még tavasszal, tele finomságokkal. Nos, ezt is ott találtam, íme, a hozzávalók és a recept:
A fentieknél sokkal többet nem is kell tudni :)
Én annyit módosítottam a recepten, hogy pisztácia helyett tökmagot tettem bele. A tészta állagára ügyelni kell, hogy ne legyen nagyon ragadós, mert akkor irtó nehéz a tepsibe varázsolni.
Azt a mondatot, hogy "1 cm hosszan bevágjuk", én nem tudtam értelmezni, így 1 cm mélyen vágtam be hosszanti rányban, középtájt. Ennek láttam értelmét :)
Az eredmény pedig ez lett:
Uzsonnára kávé mellé éppen jól esett a képen látható két levágott szeletke :D