2019. március 3., vasárnap

Futás a tó körül 3. - avagy hol van már a tavasz?

A FU-TÓ projekt 3. állomásához érkezett, egy hétvége kimaradása után épp időszerű volt :) Az "áldozat" a váci illetőségű Ligeti horgásztó lett most. Közel van, könnyen megközelíthető, csendes (most még), és egy csodálatos fás-parkos rész terül el mellette, ami további útvonallehetőségeket nyújthat az egyszeri futónak (meg biciklisnek, meg kutyasétáltatónak, meg kirándulónak, meg... bárkinek).
De azért - hogy kapcsolódjak, avagy magyarázzam a poszt címét - az időjárás nem szeret mostanában. Valahogy mindig hétvégére tűnik el a már tavaszias hőmérséklet, lesz párás a levegő, és miközben hétköznap már a kiskabát is elég, szombatra, de vasárnapra tuti visszakerül a téli dzseki. De hát az időjárás már csak ilyen szeszélyes (lehet, hogy ez már a tavaszi szeszélye? :) ), és a mozgás attól még fontos, levegőre attól még kellemes kimenni, és az élet attól még szép. Még ha nem is mindig tűnik úgy. Néhány kép illusztrálja tehát a projekt 3. helyszínét, lássuk.
A Ligeti horgásztó kisebb az előző kettőnél, kb 700 m körbefutva (teljesen körbe lehet futni betonos/földes/kavicsos úton/ösvényen). Egyik oldalról nádas övezi, ami mögött egy még kisebb vízfelületet láthat a kiváncsi látogató. A szemben levő oldalon pedig a szép nagy fák alkotta park van, amit keresztül szel a jó minőségű kerékpáros út, és több földút, ösvény, ami futásra szintén kiválóan alkalmas. A fás park túloldalán a pataktól a város felé, a bicikliút mentén egy magas töltés is vezet, ami szép kilátást nyút a környező sík terepre is. De jöjjenek a képek, a tavon pihenő kacsákkal.