2018. augusztus 26., vasárnap

Kedvenc és extrém szálláshelyek itthon és a nagyvilágban


A kirándulások, utazás mellett szabad perceimben szívesen foglalkozom azzal is, hogy azt tervezgetem, legközelebb/máskor/valamikor/egyszercsak hová utazzam :D Ehhez viszonylag gyakran szörfölök a Bookingon és az Airbnb-n. Most azok közül a szálláshelyek közül mutatok meg néhányat, amelyek egyrészt nekem valamilyen tulajdonságuk miatt különösen tetszenek és tervezem, hogy a jövőben megszállok ott, másrészt pedig amelyek különleges, akár extrém helyek. Utóbbiakra valószínűleg sosem látogatok majd el (vagy túl messze vannak, vagy túl drágák, vagy a kettő együtt :D ), de a fantáziámat megmozgatják. Kattintsatok, ha érdekel benneteket, mi tetszik nekem. (Egyik hely bemutatása sem reklámcélú, nem kapok érte senkitől anyagi juttatást, csupán a saját érdeklődésem mentén, a Booking vagy Airbnb linkjeikkel hivatkozva mutatom meg őket. Sajnos a Bookingról nem lehet beágyazni, csak az Airbnb-ről.)

Ahová szívesen utazom majd valamikor

Ahogyan egyre kevésbé vagyok nagyon fiatal ( :) ), úgy érdekelnek egyre inkább azok a szálláshelyek, amelyek kényelmesek és/vagy fantasztikus kilátás nyílik belőlük. Lehetőleg vízre panorámásak legyenek, de dombokra, hegyekre is szívesen tekintek ki zavartalanul a szálláshely ablakán. Esetleg valamilyen fantasztikus városi panoráma is kielégíti az érdeklődésemet. :)
Az alábbiakat különösebb rendszerezés nélkül mutatom (előbb a magyarokat, aztán a külföldieket), azok közül valók, amelyeket az elmúlt években elmentettem magamnak, de még egyik helyen sem voltam.

Hazai helyek

Dunaparti gerendaház, Tahitótfalu

Külföldi szálláshelyek

One Love Maktub, Paul do Mar, Madeira






Ahová valószínűleg sosem utazom el, de nagyon érdekes helyek

Az előbbiekkel ellentétben ezeket a szálláshelyeket nem feltétlenül a szokásos kereséseim közben találom (többnyire praktikus paraméterek és alacsony árfekvés kombinációjában keresek, amelyekbe ezek a helyek túlnyomórészt nem férnek bele, így nem is jelenhetnek meg a találati listáimban), hanem direkt kutakodással találok rájuk. Néha vannak ilyen pillanataim 😃

Lombházak

The Pocket, Ausztrália


St. Didier-sur-Arroux, Franciaország


Noosa Heads, Ausztrália





Repülő

Redberth, Egyesült Királyság
Saint-Michel-Chef-Chef, Franciaország



Szélmalom

Rostock, Németország

Adamas, Görögország



Világítótorony

Playa Venao, Panama

Wellington, Új-Zéland



Iglu

Kiruna, Svédország

Kuta, Bali, Indonézia




Izgalmas helyek, nézegetni mindenképp 😊