2016. június 18., szombat

Borjour, Budapest!


Az idei első, már igazán nyáriasnak mondható programunk Zsófiával kapcsolatos. Milyen Zsófiával? hát a főhercegnővel. Mindig ott ácsorog a Duna partján...sok-sok emberrel találkozik, aki mind elég jókedvűek. Ja, mert "ő" egy rendezvényhajó. :) 

Tegnap Borjour Hajó borkóstolón voltunk, aminek a Zsófia Főhercegnő rendezvényhajó adott helyszínt. Az út 20 órakor kezdődött, ez megnehezítette kicsit a megfelelő ruha kiválasztását. :) Este még nagyon meleg volt, de a folyón igencsak hűvös szél fújt, a naplementét követően pedig már lehűlt a levegő. De persze egy kardigán mindig segít, és az esemény, valamint a naplemente látványa mindenkit kárpótolt az esetleges vacogásért. 
De egy kicsit beszéljünk a borokról is. A hajóra 8 borászat hozott kóstolnivalót a kb. 200 résztvevő számára. Nem mindegyiket ismertem eddig, amelyiket pedig igen, annak borai többnyire ízlenek :)
Az út során 4 vagy 5 féle bort kóstoltam meg, ezek közül leginkább a pannonhalmi és a móri pincészetnek a fehérborai ízlettek. A belépődíjban benne volt egy-egy palack bor is, amit kiválaszthattunk a kínált borok közül (némi korlátozással). Mi választottunk egyet a Molnár Pincészettől (Ezerjó) és egyet a Birkás Pincészettől (Királynő). Utóbbit nem is kóstoltuk :)
A hajózás jó móka volt, kicsit sokan voltunk, kicsit kevés hely volt, kicsit őrizgetni kellett az állóhelyet is, de kóstoltunk finom borokat, megfigyeltem érdekes embereket, rögzítettem magamban a sokféleség izgalmas látványát, és gyönyörködtünk a csodás naplementében, ami - valószínűleg a szél miatt - a csodásan színes égbolt látványát adta. Az utóbbiról néhány képet is készítettem (sajnos csak telefonnal, így nem olyan jó minőségűek):







Máskor is mehetünk, nem csak hajóra :) Másnak is ajánlom, a hajót is :)